vosselarekerk

De handen van Iris Maes, Mireille Maes-Desimpelaere, Katarina Fauconnier, Leander Viaene en Nathalie Nicasie

Vosselare Kerk, Vosselare

 

 

 Iris Maes volgde de opleiding ambachtelijk weven in Gent met een specialisatie in kleding, tapijt en experimenteel weven. In haar werken zijn allerhande materialen verwerkt: plastiek, zweewier, stoffen, stokken, maïsvellen, planten etc. Iris exposeerde reeds in het MIAT in Gent in 2010, in Huis Van Ryhove in Gent in 2016 en op diverse tentoonstellingen van de Kunstgreep vzw.

 

 

 

Mireille Maes – Desimpelaere is al van haar 12de intensief bezig met tekenen. Na een opleiding Sierkunsten aan het St.Lucasinstituut te Gent werd ze regentes Plastische Kunsten te Jette (Brussel) en volgde ze avondlessen aan de Koninklijke Academie voor schone Kunsten te Elsene. Mireille vertoonde haar werk zowel in persoonlijke tentoonstellingen als in groepstentoonstellingen. Haar werk valt het best te omschrijven met de woorden van Fernand Bonneure: “Opvallend is de diepe inleving in de psychologie van de kleuren. Dat is te merken in de gefingeerde landschappen, gemaakt om bij weg te dromen. Ze bereiken in sommige fragmenten een abstract vormenspel waarin we evenwicht en spanning kunnen bewonderen. Tussen daad en droom hangen haar tijdloze kleurennevels.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Katarina Fauconnier ging in de leer bij Mireille Maes en leerde van haar de kunst van het olieverfschilderen. Geïnspireerd door schoonheid en de wonderen van de natuur, in de lijn van haar passie als naturopraat en bloesemtherapeut, schildert Katarina vooral landschappen en natuurwonderen. Aan de hand van diepgang, licht, kleur en compositie wil Katarina ruimte voor de ziel creëren en mensen een goed gevoel geven als tegengif voor het donkere in de wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nathalie Nicasie maakt voornamelijk werken in olieverf en pastelkrijt. Haar werken gaan vaak over onderwerpen uit de media die haar aangrijpen. Ook dagelijkse taferelen zijn soms inspiratie voor haar werken.

 

 

 

 

 

Leander Viaene is de jongste van het gezelschap. Hij werd geboren te Hansbeke 27 jaar geleden. Na 7 jaar  houtbewerking  in het  vti  van Deinze is hij direct begonnen als schrijnwerker. Met die liefde voor hout  begon Leander te knutselen in de vrije tijd . Aangezien de ruimte en stockage thuis beperkt was, groeide het idee om kleine kunst te maken en zo is Leander bij zijn ‘logbies’ beland: kleine geknutselde mannetjes van hout! Met hen trekt Leander de natuur in om foto’s te maken in allerlei poses en telkens in een andere omgeving.  Nadat Leander zijn eerste  foto’s op Instagram had gezet  namen de volgers snel toe en de goede commentaren van vrienden en kennissen overtuigden Leander om verder te doen.  Om het plaatje compleet  te maken  maakt hij zelf  kaders van takken om de foto’s in tentoon te stellen. In de toekomst wil Leander ook meubels en sierstukken maken met takken.

  • Tentoonstelling te bezoeken op 29 en 30 april 2017

van 10u – 12u en van 13u – 18u

 

Contact:

Leander Viaene is te vinden onder #logbies  op de social medias.

Mireille Maes-Desimpelaere: joannes-petrus.maes@skynet.be

Iris Maes: iris.maes42@gmail.com

Katarina Fauconnier: katarina.fauconnier@telenet.be

Nathalie Nicasie: gaudissaboisdirk@hotmail.com