Bob Vanden Berghe

De handen van Bob Vanden Berghe: Koetsen

Oossekouter 60, Nevele

 

40 jaar terug kwam Bob vanden Berghe, eerder toevallig, in contact met door paarden voortbewogen rijtuigen. Een vriend was in het bezit gekomen van een familierijtuig en Bob was onmiddellijk verkocht. Kort daarna verwierf hij een vervallen tweewielige boerensjees, een heus wrak, maar hij had het virus te pakken en het is nooit meer weggegaan. Na jaren van zelfstudie, opzoekingswerk en eigen herstellingen groeide het respect voor de ambachtslieden die in vroegere jaren deze prachtige rijtuigen realiseerden. De wagenmakers, smeden, stoffeerders, schilders, lederbewerkers, en biezers waren kunstenaars.

De verzameling is een collectie van 17 volledig gerestaureerde en rijklare rijtuigen uit verschillende periodes. Ze worden door Bob uitgebracht en getoond aan het publiek om zo ook de kunst van het mennen te promoten. De verzameling is het resultaat van 40 jaar hobbywerk.

 

Bob studeerde af als binnenhuisarchitect-meubelontwerper aan het Gentse Sint-Lucasinstituut in 1969 en maakt sedert enkele jaren potloodtekeningen met als thema, hoe kan het anders, ‘het aangespannen paard’. Enkele van deze werken worden ook tentoongesteld.

  • Collectie te bezoeken op 30 april 2017 van 10u tot 17u30

Contact:

bob.vdberghe@skynet.be

0495/227 206