José Roose en Grietje Vankerckhove

Vierboomstraat 15 Nevele

 

Het artistiek koppel José Roose en Grietje Vankerckhove stelt de tuin en het atelier open voor publiek.

José begon in 1995 spontaan te beeldhouwen, een bas-reliëf gebaseerd op een foto van zijn vrouw. Hij volgde opleiding aan de kunstacademie van Sint-Pieters-
Leeuw en volleerde zich met diverse beeldhouwstages in Anhée (BE), Carrara (IT) en Bohuslän (SE). Het werk van José stond tentoon op meerdere groepstentoonstellingen, in Hamme (2008) en bij Damo-Art in Destelbergen (2016). Zijn grootste werk is te bezichtigen in Sint-Pietersleeuw aan het woonzorgcentrum Sint-Antonius: een 2m hoog, 1300 kg zwaar beeld, dat op water draait door het draaien van onze aarde. 

Grietje Van Kerckhove begon haar artistieke carrière met de masterstudie architectonische vormgeving en interieur aan de Kunstacademie Sint-Joost in Breda. De drang voor het opbouwen bleef groeien. Het opbouwen van leven, de relatie  met de natuur en mensen zijn permanente bronnen van inspiratie. De verdere opleidingen kunstschilderen aan het SASK in Deinze en beeldhouwen aan de kunstacademie in Eeklo leerden Grietje te werken vanuit een buikgevoel wat de creativiteit ten goede kwam. Ze stelde reeds tentoon op Trends Gent (2000, curator Jan Hoet), Expo Gent (2016), Opentuindagen Nevele (2014), Damo-arte Destelbergen (2016). Sinds 2000 kwam de kinderdroom van Grietje uit: beroepsmatig creëren.

  • Atelier en tentoonstelling te bezoeken op 29 en 30 april 2017

van 10u – 12u en van 13u – 18u

Contact:

www.grietjevankerckhove.com

griet.van.kerckhove@telenet.be

jose.roose@telenet.be