Marc Dilissen

De Handen van Marc Dilissen

 Huis Bekaert, Veldestraat 108 Merendree

 

De opleidingen houtbewerking en meubelstoffering volstonden niet voor Marc Dilissen om de ontwerpen die hij in zijn hoofd had uit te voeren. Marc miste een derde techniek en startte daarom vier jaar geleden met een opleiding smederij.Hoewel hij ondertussen reeds het diploma van smid behaalde, blijft hij zich bijscholen omdat er nog voortdurend nieuwe technieken en vaardigheden te ontdekken zijn.

De objecten die Marc maakt zijn meestal functioneel en mooi. Omdat hij de ambachten met hout, ijzer en stof niet in hoofdberoep uitvoert kan hij werken zonder stress en heeft hij de ruimte en de rust om creatief te denken en zijn ideeën doordacht in creaties om te zetten.

Met deze hobby vindt Marc aansluiting bij de geschiedenis van het ‘Huis Bekaert’ dat in 1892 door Theofiel Bekaert werd gebouwd als smidse/annex café. De bouwheer was smid en in het rechtse gedeelte van de woning was er een ijzerwinkel. Vandaag kan je er de smeedwerkcreaties van Marc bezichtigen. Ook het oorspronkelijke café ‘Antverpia’ bij de winkel werd in zijn glorie en zo authentiek mogelijk hersteld.

 

  • Demonstraties smeden op zondag 30 april van 10u tot 18u met medewerking van collega-smeders.
  • Het pop-up café Antverpia is open op zondag 30 april van 10u tot 18u.

 

Contact:

fotomix@telenet.be

09 238 22 38 – 0475 84 56 91