Open ateliers

 

Koen Van Loocke

In zijn atelier in de Oossekouter in Nevele werkt Koen Van Loocke naar model en noteert de figuratieve en abstracte vormen die hij leest. Het menselijke lichaam interpreteert hij in een waaier van variaties van figuratieve en abstracte vormen die hij met plakkaatverf en aquarel noteert. Daarna monteert hij die met chirurgische precisie uitgesneden vormen tot een nieuw verhaal: een nieuwe anatomie.

 

Koen is een creatieve duizendpoot met artistieke opleiding in Sint Lucas Gent (dagopleiding en DKO) en studies filosofie en kunstgeschiedenis aan de KULeuven. Hij kruipt nu eens in de gedaante van beeldhouwer, dan weer in die van schilder, scenarist, regisseur (theater, film) of liedjesschrijver. Als dichter won hij meerdere nationale en internationale prijzen (oa. Meerdere keren Laureaat ‘Flores Iuventutis’ voor poëzie, Prijs beste Streetperformance Fringe Festival San Diego). Koen heeft reeds enkele tentoonstelligen achter de rug (Norbertijnerkapel,Galerie Ganache, Academy Artists Exhibition…) en voerde diverse kunstopdrachten in situ uit zoals muurschilderingen en monumentaal beelsdhouwwerk.

 

Onder meer via het maken van specifieke maquettes en rekwisieten kwam Koen in contact met de wereld van de film. Momenteel maakt hij een eigen experimentele animatiekortfilm. Hij schrijft scenario’s en toneelteksten en regisseert ook verschillende toneelgezelschappen. In de wandelgangen wordt een selectie van zijn beeldend werk tentoongesteld dat veelal aan de basis ligt van zijn andere artistieke activiteiten.