Jong Feniks

 

Feniks is een toneelvereniging die zijn oorsprong vindt bij de door de KWB Landegem in 1982 opgerichte toneelgroep Koelies. Deze groep werd in 1989 ontbonden. een aantal mensen legden zich daar niet bij neer en richtten, een klein jaar later, een nieuwe vereniging op. Uit de as herrezen, zoals de mythische vuurvogel, lag de naam ‘LTV Feniks‘ voor de hand. Sinds 1991 brengen ze jaarlijks twee producties, waar gemiddeld 600 à 700 bezoekers op afkomen. Het resultaat van een enthousiaste ploeg regisseurs, acteurs en medewerkers.

Omdat men het belangrijk vond om ook jongeren en cultuur samen te brengen waagde Feniks het in mei 2000, als voorjaarsproductie, een stuk volledig gespeeld door jongeren tussen 12 en 18 jaar op poten te zetten. Gezien het succes van deze eerste jongerenproductie en het enthousiasme bij de jonge spelers en hun ouders werd er doorgegaan : Jong Feniks was geboren ! De voorjaarsproductie van LTV Feniks is vanaf dan een jongerenproductie.

  • Voorstellingen vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 april, 20u in de Stationsstraat 20 te Landegem. Reservatie verplicht, tickets 7 euro of 5 euro (-12 jaar)

Contact/Reservatie:

www.ltvfeniks.be

ann.debuck@proximus.be

09/371 99 77